Zó werkt een zonneboiler

Werking zonneboiler

Een zonneboiler levert consumenten veel voordelen op. Zo kunt u hierdoor gemakkelijk besparen op uw energiekosten en bewijst u het milieu een goede daad. Wilt u zelf een zonneboiler installeren, dan is het verstandig om u eerst in te lezen in de materie. Kwieq legt u in dit bericht uit hoe een zonneboiler werkt.

Wat is een zonneboiler?

Wanneer we het hebben over een zonneboiler, gaat het over zonnecollectoren en een voorraadvat, waarbij de collectoren het licht opvangen dat wordt gebruikt bij het opwarmen van het water. Zonnecollectoren hebben het uiterlijk van een raam en u kunt ze dan ook op diverse daken bevestigd zien.

Werking zonneboiler

Door de collectoren stroomt een vloeistof, die door het zonlicht wordt verwarmd. De vloeistof verwarmt op zijn beurt weer het leidingwater in een voorraadvat; de zonneboiler. Wanneer u de warme kraan open zet, wordt het warme water uit het voorraadvat indien nodig nog eens naverwarmd door de CV ketel of de waterpomp. Natuurlijk is er niet altijd even veel zonne-energie te verkrijgen en daarom heeft de boiler het voorraadvat ingebouwd dat het water op de juiste temperatuur houdt.


Een waterboiler gebruikt sensoren om de temperatuur van het water te meten. Indien de collector zelf een warmere temperatuur heeft dan het water in het voorraadvat, zal de pomp starten met het circuleren van het water.

Specialist nodig?

Bent u weinig ervaren met het installeren van boilers en collectoren, dan raden we u aan om een professional in te schakelen voor de installatie van uw zonneboiler. U kunt dit eenvoudig en snel doen door offertes aan te vragen via Kwieq. Wij verzenden u kosteloos voorstellen van gerenommeerde specialisten bij u in de buurt.

Indien u de klus liever zelf klaart, doet u er goed aan eerst een video te bekijken van de installatie van een zonneboiler. Zo komt u zo beslagen mogelijk ten ijs!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *