Zo beschermt u zich tegen inbrekers

Inbraakpreventie, houd inbrekers buiten de deur

Het is de vrees van iedereen met een eigen huis of appartement: thuis komen en merken dat er is ingebroken. Erg vervelend en voor sommigen zelfs een traumatische ervaring. Gelukkig is er genoeg dat we zelf kunnen doen om inbraken te voorkomen! Kwieq geeft u enkele handige tips om inbrekers buiten de deur te houden.

Solide hang- en sluitwerk

De beste manier om u te beschermen tegen inbrekers is natuurlijk het aanschaffen van solide hang- en sluitwerk. Een professionele slotenmaker weet precies welke sloten u de grootste mate van veiligheid leveren en kan u hierbij perfect van dienst zijn. Over het algemeen kunnen we overigens wel stellen dat sloten het Politiekeurmerk Veilig Wonen dienen te hebben. Dergelijke sloten verzekeren een hoge mate van veiligheid, doordat het voor inbrekers relatief ingewikkeld is dergelijke hang- en sluitwerk open te krijgen en dit vaak gepaard gaat met veel geluid, waardoor u tijdig gealarmeerd kan worden.

Meer tips

Er zijn echter meer tips om inbrekers buiten de deur te houden. Zorg ervoor dat het er in uw woning niet uitziet alsof er niemand thuis is (ook al is er daadwerkelijk niemand thuis). Wanneer het licht ’s avonds uitstaat, vermoeden inbrekers sneller dat er niemand thuis is, wat natuurlijk een pre is voor inbreken. Wanneer u het niet vertrouwt, kunt u overwegen een lichtknopje in de kamer aan te laten staan voor u weggaat. Er zijn ook verlichtingssystemen die dit automatisch regelen. Dit soort systemen zijn erg handig voor als u op vakantie bent.

Let ook op uw brievenbus. Wanneer deze overvol is met post lijkt het voor dieven alsof u op vakantie bent. Leeg deze daarom geregeld. Hetzelfde geldt in feite voor een verwilderde tuin of een huiskamer die permanent verduisterd is. En wat dacht u van verdorde planten in de vensterbank? Het zijn allemaal dingen waar inbrekers op letten om te checken of bewoners op vakantie zijn. Vaak is een inbreker al een geruime tijd uw huis aan het inspecteren voor hij of zij de slag slaat. Wees daarom secuur en bescherm u op de beste manier tegen inbrekers.

Slotenmakers vergelijken

Zoals al eerder gezegd: een solide slot is de sleutel tot goede veiligheid in huis. Informeer bij slotenmakers in de buurt welk slot het beste bij uw situatie past. U kunt via Kwieq offertes van diverse slotenmakers bekijken en vergelijken. Hierdoor kunt u besparen op uw totaalbedrag, terwijl u kwaliteit van een professionele slotenmaker in huis haalt!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *