Zelf een toilet installeren

Toiletpot plaatsen

Een toilet wordt veel gebruikt in een woning, hierdoor krijgt u toilet ook veel te verduren. Misschien is uw toilet pot wel beschadigd, dan is het nodig om uw toiletpot te vervangen. U kunt dit laten doen door een vakman, maar u kunt ook zelf aan de slag. Het verwijderen en opnieuw monteren van een toiletpot is in principe vrij eenvoudig, u moet alleen even weten hoe het moet. Komt u er niet uit? Stel uw vraag onder aan dit artikel, of neem contact op met één van de deelnemende loodgieters van Kwieq.

Verwijderen van de bestaande toilet

Voordat u begint is het verstandig om al het materiaal en gereedschap bij de hand te hebben. En u moet de toevoerkraan van de spoelbak dicht draaien, anders wordt er nieuw leidingwater toegevoerd. Trek als laatste het toilet nog een keer door om ervoor te zorgen dat de spoelbak leeg is.

  • Maak de pijp aan de achterzijde van het toilet voorzichtig los. Dan kunt u de pijp lostrekken. Deze pijp verbind de spoelbak met het toilet.
  • De toiletpot zit aan de vloer gemonteerd. Draai deze schroeven onderaan de toiletpot los. Als deze schroeven los zijn gemaakt kunt u eenvoudig te toiletpot van zijn plek tillen. Doe dit wel voorzichtig want er zit nog water in de zwanenhals. De zwanenhals zorgt ervoor dat er geen onaangename lucht vrijkomt in uw toilet.
  • Als de toiletpot verwijderd is, kunt u een krant in de rioolafvoer stoppen. Dit is tegen de stank, en u voorkomt dat er iets invalt.

Nieuwe toiletpot plaatsen

Als u hetzelfde model toilet weer gaat plaatsen, dan kunt u dit gewoon op dezelfde plek doen. Als u een ander model gaat plaatsen dan moet u eerst goed kijken hoe u uitkomt qua afmetingen. Het plaatsen van de nieuwe pot gaat als volgt:

  • 1. Verwijder de kranten uit de rioolafvoer.
  • 2. Doe de closet afvoermanchet om de potuitloop aan de onderkant van de pot en zet de pot op de goede plek neer.
  • 3. Nu moet u nieuwe gaten boren om de toiletpot te bevestigen. Teken dit eerst uit, zo weet u waar u moet boren.
  • 4. Als de gaten zijn geboord, kunt u de toiletpot opnieuw plaatsen. Zorg dat de pot stabiel en waterpas staat.
  • 5. Nu is het tijd voor het vastzetten van de toiletpot. Stop de pluggen in de gaten die u zojuist hebt geboord. Draai nu de schroeven in de pluggen.
  • 6. Als u de schroeven vast draait kunt u gebruik maken van kunststofringen die de toilet pot beschermen. U kunt na de tijd ook afdekkapjes op de schroeven plaatsen.
  • 7. Het is verstandig om de naad tussen de vloer en de toiletpot dicht te kitten. Zo kunt u nare luchtjes voorkomen.

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Heeft u nog aanvullingen? Deel deze dan met de lezers van Kwieq door het onderstaande contactformulier in te vullen. Uw bericht zal na goedkeuring worden geplaatst. Zo helpen we elkaar een handje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *