Wat zijn de prijzen van een schilder?

prijzen schilder

U wilt een schilder inhuren, maar bent niet helemaal zeker over wat het gaat kosten. Er wordt vaak gerekend per uur, maar soms ook per vierkante meter of een vaste prijs voor de klus. Daarnaast is er een verschil in de prijzen van een binnen-, buiten- of winterschilder. Dit kan de nodige verwarring veroorzaken. In het onderstaande artikel leggen we u de kosten van een schilder.

Wat kost een schilder per uur?

Een schilder kost gemiddeld tussen de €35,- en €50,- per uur. Het verschil zit hem in of het om binnen- of buitenschilderwerk gaat. Voor een binnenschilder betaal je €35,- tot €40,- per uur. Voor een buitenschilder is dit €40,- tot €50,-, het verschil zit hem in de kosten voor materiaal en of er weersomstandigheden zijn. Deze prijs is dan wel inclusief verf, materiaal en btw.

De prijs is opgebouwd uit de kosten voor het materiaal, de arbeidskosten en overige kosten, zoals voorrijkosten. Bij nieuwbouw kan de prijs iets hoger liggen, omdat er een voorbehandeling nodig is. Bijvoorbeeld het aanbrengen van fixeermiddel.

Wat kost binnenschilderwerk?

Binnenschilderwerk is vaak iets goedkoper: het materiaal is minder prijzig en er kan makkelijker worden gewerkt. Bij binnenschilderwerk hebben we het over schilderwerk in de binnenkant van gebouwen: muren, plafonds, maar ook het verven van badkamer en gyproc.

Het schilderen van muren en plafond wordt vaak per vierkante meter berekend. Het schilderen van een muur of plafond kost ongeveer €17,50 per vierkante meter. U betaalt dan dus €350,- voor een muur of plafond van 20 vierkante meter.

Het laten schilderen van ramen of binnendeuren wordt berekend per raam of deur. U betaalt €20,- voor één raam of €90,- voor één deur. De kosten voor het laten schilderen van een trap wordt berekend voor de hele trap. Gemiddeld kost dit €300,-, maar dit kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van de grootte van de trap.

BinnenschilderwerkAantalGemiddelde prijs, inclusief btw, materiaal en verf
Muren1 m2€17,50
Plafond1 m2€17,50
Binnen ramen1 raam€20,-
Binnendeuren1 deur€90,-
Trap1 hele trap€300,-

Wat kost buitenschilderwerk?

Buitenschilderwerk is dus iets duurder, dit komt door het verschil in materiaal, verf en de omstandigheden. Het kan bijvoorbeeld meer kosten als de schilder in de hoogte moet werken.

Bij buitenschilderwerk wordt er vaak gesproken over het schilderen van de gehele buitenkant van een woning. De definitieve prijs is afhankelijk van het aantal ramen, het houtwerk en de grootte.

Een appartement schilderen kost gemiddeld €800,- tot €2.500,-. Een tussenwoning, vaak iets groter maar minder hoog, kost gemiddeld €1.000,- tot €2.000,-. Een hoekwoning laten schilderen kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Het laten schilderen van een vrijstaande woning kost ongeveer €4.000,- tot €12.000,-. Deze prijs is helemaal afhankelijk van de grootte van het huis.

Het is altijd een goed idee om de mogelijkheden en kosten te bespreken met een schilder. Dan krijg je altijd de juiste tarieven. Wilt u meer leren over de kosten van schilderwerk? Op De10beste.be vindt u meer informatie over schilder prijzen.

Reacties zijn gesloten.