Wat te doen bij een elektriciteitsstoring?

Elektriciteitsstoring

Iedereen kent het: zit u net lekker televisie te kijken, valt de elektriciteit uit. Een zogenaamde elektriciteitsstoring is natuurlijk erg vervelend, maar in veel gevallen kunt u dit zelf verhelpen. Kwieq vertelt u wat u kunt doen bij een elektriciteitsstoring voordat u een elektricien inschakelt.

Professional inschakelen?

Heeft u een elektriciteitsstoring, dan is het allerbelangrijkste wat u kunt doen het controleren of de storing een algemeen of een individueel probleem is. Het betreft een algemene storing wanneer uw buren ook last hebben van het probleem. In dit geval belt u gemakkelijk en snel naar 0800 – 9009. Dit is het nationaal storingsnummer en dit nummer is bovendien gratis. U kunt ook gebruik maken van de handige service die Kwieq u biedt. Via ons vindt u in no-time een gerenommeerde elektricien!

Redenen voor stroomstoringen

Het kan echter ook zo zijn dat uw buren wel stroom hebben. Het probleem zal dan bij uw woning liggen. Zo kunnen er te veel elektrische apparaten aanslaan, kan een apparaat kortsluiting hebben gehad of kan de elektriciteitsinstallatie een storing hebben. Indien u een defecte stop vindt of wanneer de beveiliging is uitgeschakeld, kunt u de zekering vervangen. Als deze na vervanging weer uitschakelt, dan wordt de storing veroorzaakt door uw installatie. Het is verstandig om een elektricien in te schakelen, indien u tot dit punt bent gekomen.

Apparaten uitschakelen

Wat u ook kunt doen, is alle elektrische apparaten in uw huis uitzetten door alle stekkers uit het stopcontact te halen. Schakel tevens alle groepsschakelaars in de meterkast uit, inclusief de aardlekschakelaar. Zet vervolgens de aardlekschakelaar weer aan en schakel de groepsschakelaars één voor één weer aan. Indien de schok is veroorzaakt door een teveel aan aanstaande apparaten, zal dit de oplossing voor u opleveren.

1 reactie

  1. Een tijdje geleden kwam ik thuis, en rook ik een hele sterke en branderige geur in huis. Ik kon niet achterhalen waar het weg kwam en ongeveer een uurtje daarna viel mijn stroom uit. Bleek dus dat de kabels waren doorgebrand , en het had effect op de stroom in het hele huis. Gelukkig kon mijn partner het probleem zelf verhelpen om de kabels te verwisselen, en bepaalde dingen te doen met de schakelaar.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *