Wat te doen bij daklekkage?

Daklekkage

Langzamerhand verandert het weerklimaat in Nederland. De regenbuien en stormen worden steeds heviger en zwaarder waardoor er schade kan ontstaan aan woningen. Daklekkage is ook een groot gevolg van deze stormen. Straten lopen onder en de riolering kan het vele water niet verwerken. De daken raken door wind en regen ook beschadigd, hierdoor komt het water in uw woning terecht. Maar wat moet u nou precies doen als u waterschade ontdekt ten gevolge van een flinke regenbui? Hieronder leest u daar meer over.

Noodreparaties uitvoeren

De eerst stap is om de oorzaak van de lekkage te achterhalen. Als u weet waar het water weg komt kunt u eventuele noodreparaties uitvoeren of gaten afdekken zodat het water geen extra schade kan veroorzaken. Dit is een van de eerste punten waar u naar moet kijken, want u wilt de schade natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Als u de oorzaak van de lekkage weet, kunt u dit achteraf ook aan uw verzekeraar doorgeven. Wanneer u last heeft van daklekkage is het verstandig om het water op te vangen met een emmer. Water kan op verschillende manieren in uw woning terecht komen. Wanneer uw dak kapot is, er water via de riolering terugstroomt uw woning binnen of als uw dakgoten overlopen kunt u schade oplopen. Het is dus belangrijk dat u al deze punt goed controleert.

Poetsen om de schade te beperken

Als u de eerste noodreparaties heeft uitgevoerd, kunt u gaan schoonmaken om de schade te beperken. Wanneer uw muren of uw vloer te lang nat blijven, kan er schimmel ontstaan. Dan moet alles vervangen worden, door de boel schoon te maken kunt u de schade beperken en kijken of er iets te redden valt. Voordat u begint met het schoonmaken is het verstandig om de situatie vast te leggen op camera. Maak een aantal foto’s voor de verzekering, dit maakt de afhandeling van de schade een stuk eenvoudiger. Breng de verzekering zo snel mogelijk op de hoogte van de schade. Hopelijk heeft u iets aan deze tips en weet u hoe u moet handelen bij lekkage.

1 reactie

  1. Als u zelf de lekkage niet zo snel kunt vinden is een handige tip om de kleurstoftechniek toe te passen. dit kunt u laten doen door een specialist, maar als u weet hoe het moet is het niet heel lastig zelf ook te proberen; je injecteert een kleurstof in je leidingen. daarna voeg je water toe. als je dan ergens kleurstof terug ziet weet je waar het lek zit. een simpele manier om snel een lekkage terug te vinden!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *