Voorkom dat uw fiets gestolen wordt (deel 1)

Voorkomen fiets gestolen tips

Wanneer het gaat over valide hang- en sluitwerk denken de meeste mensen aan goede sloten op hun huizen. Het is echter ook erg van belang om uw fiets te voorzien van de juiste sloten. Met name in steden is het bijvoorbeeld zeer aan te raden om uw fiets te beveiligen met bijvoorbeeld een dubbel slot. Kwieq geeft u handige tips om ervoor te zorgen dat uw fiets niet wordt gestolen.

Het belang van meerdere sloten

De eerste tip die we u geven is om uw fiets altijd te voorzien van meerdere sloten. Twee tot drie sloten verhogen de veiligheid namelijk exponentieel. Denk hierbij aan een ringslot, een beugelslot en bijvoorbeeld een kettingslot. Wat veel mensen niet weten is dat dieven meestal slechts in het openen van één soort slot gespecialiseerd zijn. Een fiets met meerdere sloten zullen zij sneller overslaan.

Fiets vastzetten

Wat vaak gebeurd wanneer een fiets gestolen wordt, is dat mensen de fiets niet vast hebben staan aan een object dat verbonden is met de grond. De fiets staat dan dus wel op slot, maar is inclusief slot gemakkelijk mee te nemen. Zorg er daarom altijd voor dat u uw fiets vastzet aan een fietsenrek, of bijvoorbeeld aan een brug. Zorg er daarnaast voor dat het dubbele slot door zowel het frame als het voorwiel zit. Doet u dit alleen door het voorwiel, dan bestaat de kans dat dieven uw voorwiel molesteren om de overige fietsonderdelen alsnog te kunnen verkopen.

Slot hoog plaatsen

Het is handig om uw slot hoog vast te zetten. Probeer hierbij het contact met de grond te vermijden. Dieven kunnen namelijk met stenen op uw slot gaan slaan, waardoor deze kapot zal gaan. Heeft u een kettingslot, dan is het verstandig om deze een paar maal om zowel de paal als de fiets te wikkelen. Ook hierbij plaatst u uw slot zo hoog mogelijk. Indien een dief namelijk een betonschaar heeft, is het voor hem of haar gemakkelijker om deze op de grond te leggen om extra kracht te zetten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *