Vergunning nodig voor kozijnen?

Het kan zijn dat u een vergunning aan moet vragen voor het vervangen of plaatsen van nieuwe kozijnen. Wij leggen u in dit artikel uit wat u moet doen wanneer u in een situatie zit waarbij u een omgevingsvergunning aan moet vragen.

Omgevingsvergunning

Het is tegenwoordig vaak noodzakelijk om een omgevingsvergunning aan te vragen. Een paar jaar geleden zijn er wat aanpassingen in de wet geweest. Op dit moment heeft u een vergunning nodig voor een verandering aan uw woning wanneer u iets aan de buitenkomt aanpast. Een verandering aan de gevel bijvoorbeeld. Voor alles wat u wilt veranderen en wat zichtbaar voor publiek (deur, kozijnen, gevel) moet u toestemming aanvragen. Dit is het geval als het pand grenst aan bijvoorbeeld een park, kanaal of openbare weg.

Vergunningsvrij

Situaties waarbij u geen vergunning hoeft aan te vragen zijn:

  • U hoeft niet voor kleine renovaties en onderhoud van uw kozijnen toestemming aan te vragen. Wel is het van belang dat het kozijn niet van maat veranderd.
  • Wanneer u iets wilt veranderen wat niet grenst aan een publieke plek, hoeft u geen vergunning aan te vragen.
  • U maakt door middel van een kozijn een opening in uw gevel.
  • Het gebouw is geen monument of een door de overheid beschermd onderdeel van een stad of dorp.

Uw situatie?

Zit uw situatie hierbij? Dan hoeft u zich alleen nog maar te houden aan de voorschriften van het Bouwbesluit en Burgerlijk Wetboek. En een extra controle bij de gemeente kan ook geen kwaad. Heeft u nog vragen over uw situatie, of wilt u het plaatsen van de kozijnen uitbesteden? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *