Uw woning verbouwen

Verbouwen

Als u gaat verbouwen, dan moet u met veel zaken rekening houden en veel dingen regelen. Wanneer u heeft besloten om te gaan verbouwen, dan is het schrijven van een plan van aanpak de eerste stap. Hierin schrijft u wat u verwacht van de verbouwing, uw eisen en eventuele idee├źn. Hierna moet u bepalen wie u de verbouwing laat uitvoeren, misschien gaat u zelf aan de slag, of schakelt u een specialist in. Vergelijk meerdere specialisten bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt voor de diensten van een aannemer, architect of klusbedrijf. Voordat u begint met verbouwen moet u kijken wat uw budget is en of u ook vergunningen aan moet vragen. Het kan raadzaam zijn voor de verbouwing een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Belangrijke aandachtspunten tijdens de verbouwing

Tijdens een verbouwing zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden. Belangrijke aandachtspunten zijn:

  • Zoek uit of u verzekeringen nodig heeft tijdens de verbouwing. Mocht er een probleem of schade ontstaan, dan bent u verzekerd.
  • Bekijk of u vergunningen nodig heeft voor de verbouwing. Daarnaast is het belangrijk dat u uitzoekt of uw bouwplan binnen het bestemmingsplan van de gemeente past.
    Vergelijk meerdere offertes van verschillende bedrijven. Wanneer u een bedrijf heeft gekozen, vergeet dan niet om alle gemaakte afspraken vast te leggen in een contract.
  • Bekijk of u voor de verbouwing in aanmerking komt voor financieringsmogelijkheden.

Tijdens de verbouwing

Als u of uw vakmannen zijn begonnen met de verbouwing, dan is het enorm hectisch en druk. Maar het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat u het overzicht over de situatie houdt. Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan tijdens de verbouwing. Wanneer het klusteam naar huis is, moet u ervoor zorgen dat u uw tijd veilig door kunt brengen in de ruimte. Wanneer u een goed klusteam inschakelt waar u een goed gevoel bij heeft, dan kan het haast niet mis gaan. Vergelijk dus meerdere bedrijven en maak een keuze waar u zich goed bij voelt!

2 reacties

  1. Ik ben van plan te gaan samenwonen met mijn vriend. Wij hebben een mooi huis gekocht maar het is inderdaad wel handig dit te weten. Een goede tip voor erbij is dat het wel een tijd kan duren voordat je de informatie folders over de diverse verzekeringen en vergunningen door de brievenbus krijgt. Dus tijdig aanvragen is ook van belang. Dus dat je niet in tijdnood zit. Want het regelen van de verzekeringen en vergunningen kost ook nog eens tijd.

    • Bedankt voor de tip over het op tijd aanvragen van folders en vergunningen. We willen namelijk ook gaan verbouwen deze zomer, en aangezien het een groot bouw project is wil ik niet te lang wachten op de papieren! Voor het geval dat er wel iets misgaat en je de papieren nog niet hebt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *