Tips voor de inrichting van een kleine tuin

Tips inrichten kleine tuin

Doordat de percelen in Nederland telkens kleiner worden, krijgen steeds meer mensen te maken met een kleine tuin. Heeft u zelf een kleine tuin? Dan heeft Kwieq enkele handige tips voor u wat betreft de inrichting van deze tuin. Het credo luidt: klein, maar fijn! Aan ons daarom de taak om er iets moois van te maken.

Kleurgebruik

Wist u dat het kleurgebruik van tuinmeubels veel kan doen met het optisch effect van de tuin? Met blauwe tinten zorgt u er bijvoorbeeld voor dat uw tuin er groter uit lijkt te zien. Hierbij geldt de regel: plaats donkere tuinmeubelen en –planten tegen het einde van de tuin en zet de lichte varianten meer op de voorgrond. Zo zorgt u voor een natuurlijke diepte in uw tuin, die niet alleen uw tuin ‘vergroot’, maar ook nog eens zorgt voor een rustig effect.

Gevels gebruiken

Heeft u gevels in uw tuin? Gebruik deze dan als decoratie en laat er bijvoorbeeld mooie klimplanten tegenop groeien. Wat u in dit kader ook kunt doen is bloembakken plaatsen op de vensterbanken, waar u hangende bloemen en planten in kunt plaatsen. Zo camoufleert u de gevels met natuurlijk schoon. Een groenere tuin is het gevolg!

Hangende tuinbakken

In grote, volgebouwde steden als New York City bouwt men de lucht in. Heeft u een kleine tuin, dan moet u ook in deze termen denken. Wie zegt dat planten altijd op de grond dienen te groeien? Door gebruik te maken van hangende tuinbakken aan de muur, kunt u op eenvoudige wijze extra groen in uw tuin krijgen zonder daar veel ruimte voor in te hoeven leveren.

Nut van goede sloten

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Huizen met kleine tuinen zijn vaker doelwit van dieven, omdat het oppervlak simpelweg kleiner is. Het is daarom aan te raden de inbraakpreventie zo hoog mogelijk te houden en te kiezen voor veilig hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk veilig Wonen. Iedere aan Kwieq gelieerde slotenmaker kan u hierbij perfect van dienst zijn. Om de veiligheid te optimaliseren, kiest u bovendien voor isolatieglas van onze professionele glaszetters. Vul het contactformulier in voor het maken van een gratis afspraak.

1 reactie

  1. Als je een pad recht door je tuin hebt lopen, doe daar stiekem wat mee. Het pad dat door de tuin loopt moet je iets versmallen. daardoor begint de tuin langer te lijken . Misschien een handige tip ?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *