5 tips voor het handig verlichten van uw woonkamer

Verlichten woonkamer

Een donkere woonkamer is natuurlijk geen mooi visitekaartje van uw woning. Bovendien kunt u zo niet optimaal genieten van de hoofdkamer van uw woning. Kwieq vindt echter dat slim verlichten de nieuwe manier van verlichten is. Hier is niet bijzonder veel energie voor nodig; het gaat namelijk om de plaats van de lichtbronnen.

Tip 1: Locaties – om te beginnen is het handig om te kijken waar u het licht het meest nodig heeft. Denk hierbij aan de plek op de bank, of uw leesstoel. Stel het licht zo op dat deze punten het beste worden verlicht.

Tip 2: Plafond – aan het plafond hoort een centrale lamp om te zorgen voor een verzachting van de contrasten tussen licht en schaduw.


Tip 3: Inrichting – richt uw woonkamer bij voorkeur zo in dat u bij de ontbijttafel het ochtendlicht krijgt en dat in het hoofdgedeelte van uw woonkamer in de middag het licht binnenkomt. Typisch slim verlichten.

Tip 4: Kasten – het meest sfeervol is het als u uw kasten ook nog eens extra verlicht. U kunt kiezen voor een verlichting van binnenin de kast, om zo het accent te kunnen leggen op uw verzameling boeken of andere objecten in de kast. Accenten maken een kamer.

Tip 5: Soort lichten – binnen de soorten verlichting kunt u ook nog eens zoeken naar de meer energiezuinige vormen. Kies voor LED-verlichting en spaarlampen om zo weinig mogelijk energie te verbruiken. Zo verlicht u op een extra slimme wijze!

Specialist gezocht?

Zoekt u een specialist die u kan vertellen hoe u beter kunt besparen op uw energiekosten? Iemand die u tevens kan vertellen hoe u kunt besparen door zonnepanelen of zonwering te gebruiken? Via Kwieq bekijkt en vergelijkt u voorstellen van specialisten bij u in de buurt!

1 reactie

  1. Licht is inderdaad belangrijker dan dat de meeste mensen denken, het kan een woning echt veranderen! Hier nog een extra tip van mij; Een te wit licht, of een te hard licht zorgt ervoor dat je kamer er heel kil uitziet. Als je een kamer er sfeervol uit wilt laten zien zou ik hier dus niet voor kiezen. Als je op dit moment wel een wit licht hebt zul je zien dat het aanschaffen van een minder hard licht al een hele verbetering is!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *