Tips voor het veilig parkeren van uw fiets (deel 2)

Fiets gestolen Tips

In het eerste deel van onze ‘tips voor het veilig parkeren van uw fiets’ zijn we ingegaan op het belang van het hebben van meerdere sloten, de manier van het vastzetten van uw fiets en het belang van het hoog plaatsen van uw slot. We vervolgen deze tips met een deel 2, waarin Kwieq u alles uitlegt over de plaats van het parkeren, de voordelen van een minder luxe fiets en de kleur van uw fiets.

Plaats van parkeren

Waar de meeste mensen denken dat het niet verstandig is om de fiets te stallen op een plek waar veel mensen zijn, is het tegendeel echter waar. Aangezien er veel mensen op die plek zijn, zullen dieven er juist minder snel voor kiezen om daar hun slag te slaan. De kans dat hun misdrijf een voorbijganger opvalt, is namelijk een stuk groter. Wij raden u dan ook aan om uw fiets bijvoorbeeld te plaatsen tegenover een bus- of tramhalte. Zorg er wel voor dat het niet krioelt van de mensen, want dan kunnen voorbijgangers juist zorgen voor een camouflage voor de dief.

Moderne fiets of minder luxe?

Woont u in een grote stad, dan is het niet zo verstandig om een zeer glimmende, hypermoderne fiets te gebruiken. Dieven stelen het snelst een damesfiets of een mountainbike, dus deze fietsen raden we u af wanneer u bijvoorbeeld in Amsterdam of Rotterdam woont. Wat u kunt doen om uw fiets minder luxe te doen lijken is een plastic zak over het zadel te doen. Zo lijkt de fiets op het eerste oog wat minder nieuw en lijkt het dus alsof deze minder waard is.

Kleur van uw fiets

U zult het misschien niet verwachten, maar dé manier om ervoor te zorgen dat uw fiets niet wordt gestolen is een heel opvallende fiets aan te schaffen. Wanneer de fiets erg in het oog springend is, zal het immers alleen maar meer opvallen wanneer een dief de betreffende fiets steelt. Wat u kunt doen als u een oude(re) fiets heeft, is deze in een opvallende kleur verven. Een roze, rode of groene fiets zal minder snel worden gestolen dan een normaal model. Uiteraard dient u de fiets altijd wel goed op slot te zetten.

1 reactie

  1. Goede tips, mijn fiets is afgelopen jaar al 2 keer gestolen, dus ik ga zeker deze tips toepassen!
    nog een tip is om een Diefstal Preventie Chip in de fiets te laten plaatsen. Als een gestolen fiets dan gecontroleerd wordt kan de politie aan de chip zien wie de eigenaar van de fiets is. Daarom is het ook altijd handig om wel aangifte te doen als een fiets gestolen wordt. Zo is mijn fiets namelijk toch nog terug gevonden!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *