5 tips voor een succesvolle scheiding

Scheiding tips

Wanneer u gaat scheiden, is het belangrijk om u bezig te houden met de zakelijke aspecten van dit proces. Het klinkt allicht gek, maar bij het scheiden zijn er enkele punten om goed stil bij te staan. Kwieq geeft u daarom 5 tips voor een succesvolle scheiding.

De tijd nemen

Als u besluit te scheiden, is het verstandig om dit niet van de ene op de andere dag te doen. Bekijk eerst of relatietherapie kan helpen. Veel koppels zijn door de juiste therapie uit hun echtelijke problemen gekomen. Indien dit geen effect heeft op jullie relatie, is het belangrijk om de tijd te nemen. Allicht is de ene partner nog niet zo ver in het verwerkingsproces als de ander. Voor het praktische regelwerk dient u elkaar dan ook even de tijd te geven.

Kinderen staan centraal

Een scheiding is doorgaans erg voor kinderen om mee te maken. Het is zelfs zo erg, dat het effect op kinderen vaak langduriger is dan dat op de partners zelf. Zorg er daarom voor dat de kinderen centraal staan en geef ze wanneer ze hier om vragen tekst en uitleg. Het is de taak van iedere ouder in een dergelijke situatie om de kinderen zo weinig mogelijk emotionele schade toe te brengen.

Vertel het samen

Onze tip is om het samen aan jullie vrienden te vertellen. Bij een scheiding is men het vaak oneens over diverse zaken. Door het samen aan vrienden te vertellen, voorkomen jullie dat er geroddeld kan worden. Roddels helpen allerminst bij een scheiding en jullie hebben het immers al moeilijk genoeg!

Blijf overleggen

Het klinkt misschien wat apart, maar een scheiding is werkelijk “teamwork”. In een team is het belangrijk om te overleggen met elkaar, dus doe dat ook wanneer jullie in een scheidingsproces zitten. Indien dit niet gaat zoals gewenst, kunnen jullie ervoor kiezen om een scheidingsbemiddelaar in te schakelen.

Scheidingsbemiddelaar

In de meeste gevallen is het aan te raden om in zee te gaan met zo een scheidingsbemiddelaar. Deze bemiddelaar zorgt ervoor dat spullen eerlijk worden verdeeld en dat beide partijen er met een goed gevoel doorheen gaan. U vindt een scheidingsbemiddelaar gemakkelijk en snel via Kwieq. Hier bekijkt en vergelijkt u offertes van diverse experts in hun vak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *