Spouwmuurisolatie: voordeliger dan u denkt

Door het laten isoleren van uw spouwmuur kan de temperatuur in uw woning met gemiddeld 4 graden omhoog gaan! Op deze manier kunt u flink op uw energierekening besparen. Daarnaast zijn er subsidies en leningen beschikbaar die het laten isoleren een stuk aantrekkelijker maken. In dit artikel leest u alles over de kosten, besparingen en wat er voor u mogelijk is!

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij de meeste woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 is de spouwmuur niet geïsoleerd. De spouwmuur is de ruimte tussen de binnen en buitenmuur. Met spouwmuurisolatie kunt u deze loze ruimte opvullen. Met het isoleren van uw spouwmuur kunt u het verlies van warmte in uw woning met circa 80% terugdringen!

Kosten

Type woning Buitenmuur in m² Vanaf prijs*
Appartement 30 m² €350,-
Rijtjeshuis 60 m² €850,-
2 onder 1 kap 90 m² €1.450,-
Vrijstaande woning  140 m²  €2.150,-

*Let op: dit zijn richt prijzen. Bron: isolatie.website 

Als u wilt besparen op de kosten kunt u kiezen voor goedkoper materiaal zoals glas- of steenwol. Wilt u de exacte kosten weten? Vraag gratis offertes aan en laat uw spouw isoleren door een specialist van isolatie.website.

Het lijkt een flinke uitgave, maar wist u dat u op verschillende manieren kunt besparen?

Uw spouwmuur laten isoleren heeft een gemiddelde terugverdientijd van 4 jaar door het besparen op de energierekening.

Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie kan met de volgende regelingen voor u een stuk goedkoper uitvallen.

Subsidie

Wanneer u uw spouwmuur laat isoleren kan u een subsidie krijgen. Deze investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet u naast het laten isoleren van uw spouwmuur een andere energiebesparende maatregel uitvoeren. Kijkt u voor meer informatie over de ISDE subsidie op rvo.nl! 

Energiebespaarleningen

In opdracht van de rijksoverheid is er een fonds opgericht die financieringsmogelijkheden biedt voor het verduurzamen van uw huis. Met deze zogeheten Energiebespaarlening kunt u tot €65.000,- lenen onder aantrekkelijke voorwaarden.

Er zitten wel eisen aan deze lening voor spouwmuurisolatie. Zo moet u een ondertekende verklaring van de aannemer of installateur inleveren. Daarnaast moet de minimale warmteweerstand van de isolatie 1,1 m²K/W hebben. Dit wordt al gehaald met isolatiemateriaal van 40 mm dik. Kijk voor meer informatie op energiebespaarlening.nl.

Lager btw-tarief

Als u bij het isoleren als doel heeft om uw woning energiezuiniger te maken kunt u op het btw-tarief besparen. De arbeidskosten van het isoleren bij woningen ouder dan 2 jaar vallen onder het 9%-tarief. De isolatiematerialen vallen nog wel steeds onder het 21%-tarief. Voor meer informatie over dit lagere btw-tarief kunt u kijken op belastingdienst.nl.

Samen met de buren

Ook zonder deze regelingen zijn er mogelijkheden om het aanbrengen van isolatie goedkoper te maken. Heeft u er wel eens aan gedacht op samen met de buren een specialist in te schakelen? Op deze manier kunt u de arbeidskosten delen wat een stuk voordeliger uitvalt!

We kunnen wel de conclusie trekken dat er genoeg mogelijkheden zijn om te besparen op de kosten van spouwmuurisolatie. Daarnaast maakt de korte terugverdientijd het een aantrekkelijke investering. Bovendien verlaagt het uw CO2 uitstoot waardoor u ook een steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Reacties zijn gesloten.