Skigebied mogelijk aangeklaagd na val Michael Schumacher

Ongeluk Michael Schumacher

De politie is nog steeds volop bezig met het onderzoek naar het ski ongeluk van Michael Schumacher in Méribel. Hij is hier ten val gekomen en is na de val op zijn hoofd in coma geraakt. Advocaat Edouard Bourgin geeft aan het dat skigebied sowieso gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het letsel van Schumacher. De advocaat van de voormalige Formule-1 coureur heeft de foto’s van de plaats van het ongeval bekeken. Onder het pak sneeuw op de piste lagen rotsen. Maar er staan geen waarschuwingsborden, netten of een omheining om skiërs te informeren en te waarschuwen.

Waarom Méribel aansprakelijk stellen?

Er zijn geen waarschuwingsborden te vinden in de omgeving van de skipiste. Skigasten betalen ervoor om op de piste te mogen skiën. Dan mag u toch ook verwachten dat u in een veilige omgeving skiet. Advocaat Bourgin vind dat skigebied Méribel daarom veroordeeld moet worden.

Nederlandse letselschade advocaat aan het woord

Stephan Wijnkamp is een Nederlandse letselschade advocaat. Hij heeft zich gespecialiseerd in letsel als gevolg van een ski ongeval. Hij geeft ook aan dat hij vindt dat skigebied Méribel nalatig is geweest. Op de beelden van de helmcamera van Schumacher is te zien dat de piste is opgesplitst. De twee afdalingen worden gescheiden door een strook met rotsblokken en stenen. Voor een skiër die in actie is, is de route moeilijk te onderscheiden. Het is mogelijk om een schadeclaim van miljoenen euro’s in te dienen, want de gevolgen van een ski ongeluk zijn erg groot. De hoge kosten van medische hulp, emotionele schade of misschien een vergoeding voor de arbeidsongeschiktheid zijn allemaal zaken om rekening mee te houden.

Een letselschade advocaat

Vanaf het moment dat u als skiër een skipas koopt, is de exploitant van de skiliften verplicht om aan alle veiligheidsvoorschriften te voldoen die ervoor zorgen dat u veilig de piste op kan. Mocht het onverhoopt toch mis gaan, dan is het slim om direct een letselschade advocaat in te schakelen. Zo kan er vanaf het begin een volledig dossier opgebouwd worden, zo staat u beter in uw recht.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *