Tips voor het ontstoppen van uw gootsteen

Gootsteen ontstoppen

Erg vervelend en bovendien in veel gevallen een weinig smakelijk tafereel: een verstopte gootsteen in uw wasbak. Hier kunt u natuurlijk niet mee blijven rondlopen. Wist u echter dat u uw gootsteen zeer eenvoudig zelf kunt ontstoppen? Kwieq helpt u met enkele handige tips voor het eenvoudig ontstoppen van uw gootsteen.

Met een plopper

De eerste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een plopper. Een plopper? U weet wel: zo’n houten stok met een rode plastic zuignap op het einde. U kunt het overloopgat van de verstopte gootsteen hierbij het beste dichtplakken met tape. Laat vervolgens water in de wasbak lopen en plaats de zuignap over het afvoerputje. Maak hierbij pompende bewegingen en trek de zuignap niet los.

Openen van de buis

Het kan ook zijn dat de buis van de leiding verstopt is. In dit geval zult u deze buis moeten openmaken. Zorg ervoor dat u een emmer onder de buis houdt, zodat het water dat vrijkomt niet op de grond zal vallen. Open nu deze leiding door gebruik te maken van een waterpomptang. U kunt er nu achter komen waar de verstopping zit. Verwijder het materiaal dat zorgt voor een verstopping en u kunt weer gebruik maken van uw wasbak.

Nu kan het ook nog zo zijn dat de verstopping dieper in de buis zit. Hiervoor zult u een speciale verstoppingsveer nodig hebben. Maak de buis weer open en ga met de verstoppingsveer door de afvoerleiding heen. Het is belangrijk om zo ver mogelijk te proberen te komen, zodat u al het vuil kunt meenemen. Trek de verstoppingsveer weer terug en installeer de leiding opnieuw.

Om u extra te helpen, hebben we een geschikt filmpje voor u gevonden van een loodgieter uit Vlaanderen, die u nogmaals alles uitlegt over het ontstoppen van gootstenen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *