Nederlanders tonen uitstelgedrag

Nederlanders vertonen uitstelgedrag

Nederlands stellen de klusjes die in en rondom hun woning gedaan moeten worden steeds vaker en langer uit. Hierdoor wordt de lijst met klussen die in of rondom de woning moet worden gedaan steeds langer. Dit blijkt uit een onderzoek van MarketResponse die is gehouden onder ruim 1200 Nederlanders. Als er iets gedaan moet worden dan duurt het ongeveer een jaar voordat de klusjes daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Oorzaken en gevolgen

Een van de meest voorkomende redenen dat karweitjes vooruit worden geschoven is het gebrek aan tijd, verklaart 41% van de onderzochte personen. Daarnaast geeft 21% aan dat ze er geen zin in hebben en 18% heeft er op dat moment geen geld voor. Uit een groep van ongeveer duizend personen die samenwonend of getrouwd zijn moet 34% van de vrouwen hun partner regelmatig aansporen om een klus af te maken. Te denken valt onder anderen aan het verhelpen van lekkage aan de dakkapel of het kitten van raamvensters. Bijna de helft van de vrouwen, zo’n 44% geeft aan dat ze alle rommel als gevolg van een half afgemaakte klus niet meer kan verdragen en dat het zorgt voor spanningen in de relatie.

Friezen zijn snel geïrriteerd

‘Het uitstellen van het klussen leidt in bijna 20% van de gevallen tot ruzie, dit komt door het verzinnen van smoesjes om het werk uit te stellen’. Dat zegt Ronals Egas, hij is directeur van Werkspot. Opvallende details uit het onderzoek: wanneer iemand uiteindelijk toch met de klussen aan de slag gaat heeft dit vaak een positief effect op het seksleven, geeft 15 procent van de ondervraagden aan. In Friesland zijn de alle samenwonende of getrouwde stellen het snelst geïrriteerd als er een klus blijft liggen. Zij besteden een klus dan ook sneller uit aan een specialist, in Utrecht en Drenthe wordt ook veel gebruikt gemaakt van de kennis van vaklieden.

Doorgaan met klussen op basis van trots

‘Schilderwerk, tuin onderhoud, het verbouwen van de badkamer en het behangen zijn de meest niet afgeronde klussen die voor de meeste spanningen zorgen’ zegt directeur Egas. Het stucen, plaatsen van dakvensters of het maken van een aan- of uitbouw wordt vaak uitbesteed aan een specialist. Opmerkelijk is dat ongeveer 30% van de mannen een klus niet uit handen willen geven, zelfs als ze weten dat het hun zelf niet gaat lukken. Dit is vaak het gevolg van financiële redenen. Maar bij mannen speelt trots natuurlijk ook mee, dat bleek uit het onderzoek.

Voorkom spanning

Wanneer u deze irritatie het liefst voorkomt staat Kwieq u daarin graag bij. Via ons vindt u altijd een gerenommeerde vakman bij u uit de buurt. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om offertes te vergelijken waardoor u gegarandeerd een goede prijs krijgt voor de te verrichten werkzaamheden!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *