Muur Uitbreken

Muur Uitbreken

Er zijn veel situaties mogelijk waarop het voor u handig kan zijn om een muur uit te breken. Wilt u bijvoorbeeld uw woonkamer vergroten door een muur te verwijderen tussen de voor- en achterkamer? Een uitstekend idee. Houdt u echter wel rekening met de volgende aandachtspunten van Kwieq.

Dragende muur?

Wilt u een muur uitbreken of uit laten breken? Dan heeft u een klus te pakken waar het nodige bij komt kijken. Allereerst is het belangrijk om te kijken in de bouwtekeningen van uw woning en als die er niet meer zijn, dient u uw woning nauwkeurig te bestuderen. Wanneer de muur onder of op een andere muur staat, gaat het vrijwel altijd om een dragende muur. Een dragende muur is ingewikkeld om te verwijderen en u heeft er een vergunning voor nodig.

Tips voor tijdens het werk

Wanneer u vervolgens te werk gaat, zijn er ook genoeg tips om rekening mee te houden. De bovenliggende vloerbanken, bijvoorbeeld. Het is belangrijk om deze balken met behulp van stutten te ondersteunen voor u begint met het breken. De stutten draait u zo aan dat de balken ondersteund worden, maar niet opgetild. De stutten moeten verticaal en niet schuin staan. Bovendien moet u nooit twee stutten op elkaar plaatsen, want dat komt de veiligheid niet ten goede.

Vervolgens werkt u van boven naar beneden. De muur zal immers misschien ook op de eerste verdieping doorgetrokken zijn. Hierbij controleert u regelmatig of de stutten nog onder spanning staan en dat die spanning niet te hoog wordt. Als ze aan het buigen zijn, zit er teveel spanning op. Zet uw werk vervolgens voort tot in de kelder.

Specialist gezocht?

Wij raden u aan om het werk uit te laten voeren door een specialist. Een vakman weet precies hoe hij deze klus op een veilige manier aan moet pakken en zorgt er dus voor dat uw woning in no-time pico bello in orde is. U vraagt gratis en vrijblijvende offertes aan voor vakmannen in uw regio via Kwieq!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *