Stappenplan voor het repareren van een lekkage aan een plat dak

Daklekkage - dakdekker

Heeft u een plat dak, dan is de kans groter om een lekkage te krijgen dan wanneer u een puntdak heeft. Water kan namelijk in plassen blijven liggen, waardoor een lekkage op kan gaan treden. Het hebben van een plat dak verschaft u echter wel de mogelijkheid om uw dak zelf te gaan behandelen. Kwieq geeft u een handig stappenplan voor het repareren van een daklekkage voor een plat dak!

Stappenplan

Het is belangrijk om een daklekkage snel te verhelpen. Zo voorkomt u namelijk dat de lekkage zich op den duur uit zal breiden, waardoor een eventuele reparatie of renovatie meer zal gaan kosten. Met dit stappenplan zullen we u in vijf stappen uitleggen hoe u snel en gemakkelijk zelf het lek kunt detecteren en deze kunt dichten. U leest deze stappen hieronder:


  • Stap 1: detecteer het lek. Zoek goed uit waar het lek zich bevindt en maak de plek van het lek grondig schoon.
  • Stap 2: beschadigde plek insnijden. De beschadigde plek van de lekkage snijdt u kruislings in en u vouwt de vier punten van deze plek terug. Vervolgens maakt u het kale dakbeschot voldoende droog en schoon.
  • Stap 3: reparatiepasta aanbrengen. Vervolgens brengt u reparatiepasta op het dakbeschot aan met een plamuurmes. Dit smeert u uit met een kwast.
  • Stap 4: punten dakbedekking terugvouwen. Vouw de punten dakbedekking terug en smeer de naden in met de reparatiepasta. Hierna bedekt u de plek met een strook glasvlies en smeert u het hele vlak nogmaals in met de reparatiepasta.
  • Stap 5: controle. Dit is de laatste stap en hier controleert u of het regenwater voldoende wegloopt. Bekijk of de goten en de regenpijp schoon zijn en plaats eventueel een bolrooster in de regenpijp, zodat u verstoppingen voorkomt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *