Filmpje: zo schildert u een kunststof deur

Kunststof deur schilderen

Kunststof deuren zijn gemakkelijk te schilderen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is gebruik te maken van een handig stappenplan, zodat u zeker weet dat u alles in de juiste volgorde doet. Kwieq helpt u met 5 essentiƫle stappen voor het schilderen van uw kunststof deur.

Benodigdheden

  • Kranten/ afdekking.
  • Tape/ plakband.
  • Zeepsop en spons.
  • Schuurspons/ schuurapparaat.
  • Kwasten/ roller.
  • (Grond)verf.
  • Lak.

Stap 1: afdekken, afplakken en reinigen.

Het is belangrijk dat u de grond rondom de deur heeft afgedekt met bijvoorbeeld kranten of een speciaal daarvoor bedoelde afdekking. Plak de muur rondom de deur vervolgens af met tape op plakband en reinig de deur met zeepsop.

Stap 2: ondergrond opruwen.

Zorg er daarna voor dat u uw deur opgeruwd heeft, zodat deze een vlak oppervlak heeft. U kunt hier diverse apparaten voor gebruiken, maar ook bijvoorbeeld een schuurspons.

Stap 3: stofvrij maken en gronden.

Nu haalt u de binnen- of voordeur uit de sponning. Maak deze stofvrij met een stofdoek en plaats de deur tegen de muur. Met goede grondverf zorgt u ervoor dat de deur zijn basisverflaag krijgt.

Stap 4: beschadigingen wegwerken en weer gronden.

Er kunnen altijd plekken op uw ontstaan zijn die teveel verf hebben geabsorbeerd. Daarnaast is het mogelijk dat er gaten in de deur zijn. Met een schuurspons kunt u de oppervlakken weer gelijker maken. Voeg vervolgens nogmaals de grondverf toe op het gehele oppervlak van de deur.

Stap 5: Fijn schuren en twee keer aflakken.

Nadat de verf is opgedroogd, schuurt u de oneffen gedeelten weer fijn en vervolgens lakt u de deur tweemaal. Zo zorgt u ervoor dat de kunststof deur zijn perfecte fundering krijgt! Plaats de deur weer in de sponning en u bent klaar.

Met uw eigen ogen zien hoe dit werkt? Bekijk hier een video van Sigma Studio over deze klus:

1 reactie

  1. Ik gebruik zelf primer als beginlaag voor het verven van kunststof , dat is een speciaal soort verf voor metalen en kunststof, en het blijft veel beter zitten dan grond verf. Het is gewoon verkrijgbaar bij de verfspeciaalzaak en of bouwmarkt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *