Kleuradvies voor deuren

Deur schilderen

Een deur is het visitekaartje van uw woning en daarom is het belangrijk om deze in een goede kleur te laten schilderen. De kleur van de deur zegt namelijk iets over de sfeer van uw huis. Kwieq geeft u een handig kleuradvies voor uw deur.

Tips voor het verven van uw deur

Het zal misschien een open deur zijn, maar de kleur van uw deur is essentieel voor de uitstraling van uw woning. Daarom is het goed om hier de nodige moeite aan te besteden. Als eerste willen we u vragen om te bedenken wat uw favoriete kleur is voor het schilderen op uw deur. Er zijn vervolgens meerdere opties voor het schilderen van uw deur(en). Zo kunt u ervoor kiezen om alle ruimtes in uw woning in dezelfde kleur te schilderen, om zo te komen tot uniformiteit. Daarnaast kunt u ervoor gaan om juiste te werken met verschillende soorten kleuren. Wist u daarnaast al dat kleuren sterk worden beïnvloedt door het licht? Bij het uitkiezen van de kleur van uw deur is het daarom ook van belang om rekening te houden met het plaatje overdag én ’s nachts.

Donkere of lichte kleuren?

De meeste mensen kiezen voor een deur in dezelfde kleur als de rest van de kamers. Hiervoor geldt dat een kamer met donkere muren smaller lijkt. Kiest u voor een kamer met een donker plafond, dan lijkt deze lager te zijn. Donkere kleuren verkleinen uw optisch perspectief dus aanzienlijk. Voor lichte kleuren geldt daarentegen dat uw kamer hierdoor groter zal ogen.

Gratis kleuradvies

Alle bij ons aangesloten specialisten geven u graag een kleuradvies. Door het contactformulier in te vullen, komt u gratis en geheel vrijblijvend in contact met vakmannen in uw regio. Door offertes te vergelijken, bespaart u bovendien aanzienlijk op het totaalbedrag.

2 reacties

  1. een tip voor als u het toch nog niet helemaal zeker weet is om de gewenste kleur op een kartonnetje te verven en deze op verschillende tijdstippen en weeromstandigheden op de plek te zetten waar u deze kleur graag wilt hebben. zo kunt u zien of u het op elk moment van de dag nog steeds een mooie kleur vindt.

  2. In veel huizen zie je dat alles dezelfde kleur heeft, deuren en kozijnen etc. Het is heel makkelijk en handig, maar het kan ook op een andere manier. Kijk eens wat voor effecten je kunt creëren met verf. Laar de deuren er lekker uitspringen met een totaal andere kleur dan de muren. misschien ziet het er wel leuk uit, en hoef je niet persee na te denken over een simpele kleur.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *