Waar moet ik op letten als ik een nieuw huis koop?

Het is altijd leuk om een nieuw huis te kopen, maar toch zijn er ook barricades bij de aanschaf van uw nieuwe woning. Loopt u geen financieel risico? Laat uw budget het toe om uw nieuwe woning aan te schaffen? Kwieq geeft u drie aandachtspunten om op te letten bij de aanschaf van uw nieuwe huis, zodat u beslagen ten ijs komt!

Tip 1: beschrijf uw ideale woning

Wanneer u een nieuwe woning zoekt, zult u al snel merken dat het aanbod oneindig is. Het is daarom belangrijk om goed duidelijk te hebben wat uw wensen zijn betreffende uw nieuwe woning. Schrijf hierbij ook onder elkaar wat uw wensen zijn én wat noodzakelijk is, zodat u een duidelijk onderscheid kunt maken. Voor het “wensen”-gedeelte zult u waarschijnlijk extra moeten betalen, dus schrijf voor uzelf op wat u hiervoor over heeft. Bespreek met uw makelaar of dit kosten-baten-plaatje realistisch is.

Tip 2: zorg voor een veilig financieel plaatje

Het is vervolgens belangrijk om uw kostenanalyse op een veilige wijze aan te laten sluiten bij uw inkomsten. Zorg ervoor dat u geen financieel risico neemt. Het nemen van een financieel risico is bijvoorbeeld het kopen van een huis terwijl u niet zeker weet of uw contract bij uw werkgever na een jaar verlengd gaat worden. Bedenk hierbij ook wat uw huidige woning waard is en laat dit berekenen door een specialist.

Tip 3: bekijk iedere woning kritisch

Al lijkt de woning die u wordt voorgesteld nog zó ideaal, het is belangrijk om altijd een kritische blik te blijven hebben. Laat de woning dan ook bij voorbaat technisch keuren door een vakman, zodat u precies weet wat de eventuele nadelen van de woning zijn. Alleen wanneer u dat weet, kunt u er zeker van zijn of u de woning wel of niet wilt.

Aannemer gezocht?

Een goede aannemer bij u in de buurt vindt u gemakkelijk en snel met behulp van de service van Kwieq. Door het contactformulier in te vullen, doet u een gratis en geheel vrijblijvend een aanvraag voor aannemers bij u in de buurt. Wij helpen u snel!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *