HR-ketel: de feiten en de voordelen

HR-ketel

De meeste huishoudens maken gebruik van een CV ketel, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een HR-ketel. We hebben hier allemaal wel eens van gehoord, maar wat is nou precies een HR-ketel? Kwieq legt u precies uit wat u kunt verwachten van een HR-model en wat de voordelen zijn.

Wat is een HR-ketel?

Kiest u voor een HR-ketel, dan haalt u een hoogrendementsketel in huis. Dit is een CV-ketel of combiketel die ervoor zorgt dat gas effici├źnt wordt omgezet in warmte, waardoor deze zeer zuinig is met energie. Het komt erop neer dat er bij het verbranden van aardgas altijd waterdamp vrijkomt in de ketel. Waar gewone ketels de waterdamp via een afvoerpijp laten verdwijnen, gebruikt de HR-ketel deze waterdamp om het water en de lucht van de centrale verwarming te verwarmen.


U kunt kiezen voor verschillende modellen HR-ketels en HR-combiketels. De hoogste rendement-ketels zijn te herkennen aan het Gaskeur HR-107-label. Indien de HR-ketel niet alleen een hoog rendement heeft op de ruimteverwarming, maar ook op de warmwatervoorziening, krijgt de ketel het label Gaskeur HRww.

Voordelen

Een HR-ketel levert u vele handige voordelen op. Hieronder hebben wij deze voordelen voor u nader in kaart gebracht, zodat u deze in een overzichtelijk rijtje kunt lezen:

  • Aanzienlijk besparen op gas: u een HR-ketel met een Gaskeur HR-107-label, dan bespaart deze gemiddeld 220 m3 gas en 390 kg CO2 per jaar in vergelijking met een Gaskeur basislabel CV-ketel.
  • Extra gasbesparing: u kunt nog extra besparen op gas door uw thermostaat een graad lager te zetten. Hierdoor bespaart u maar liefst 7 procent op uw gasverbruik voor warmteverwarming. Dit bespaart u per jaar al snel 50 euro!
  • Goed voor het milieu: doordat u extra bespaart op uw energiekosten bent u niet alleen een vriend van uw portemonnee, maar denkt u ook aan het milieu. Het is belangrijk om het milieu zo weinig mogelijk te belasten als mogelijk. Met een HR-ketel zet u een stap in de juiste richting.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *