Hoeveel bespaart u met HR en dubbel glas?

Besparen met HR en dubbel glas

Ze gelden als de nieuwe standaarden in glas-land: dubbel glas en HR-glas. Deze twee glastypen werken isolerend, waardoor u geen last meer heeft van vervelende buitengeluiden en u energie kunt besparen. Hoeveel energie u precies bespaart, vertelt Kwieq u in dit artikel.

Besparen op energiekosten

Doordat dubbel glas en HR-glas gebruik maken van een extra glaswand, zorgen ze ervoor dat de warmte beter in huis blijft. Hierdoor hoeft u niet onnodig hard te stoken. Het grote voordeel hiervan is dat u per jaar een aardig bedrag kunt besparen op uw energierekening. HR-glas werkt het meest isolerend, door de laag coating.

Prijzen

Als we kijken naar welk materiaal zorgt voor de hoogste energiebesparing, dan wint HR het dan ook aan dubbel glas. Per woning met 20 m2 aan glas bespaart u op jaarbasis 280 euro voor HR+++ wanden, 260 euro voor HR++, 220 euro voor HR+ en 180 euro voor HR. Dubbel glas levert een jaarlijkse besparing op van 140 euro. Wel is HR glas hoger geprijsd dan dubbel glas. Zo is HR++ gemiddeld genomen 15 euro duurder dan dubbel glas. Het verschil verdient u echter al binnen 2,5 jaar terug door het energiebesparende karakter van het glas.

Professionele plaatsing

Het is belangrijk voor zowel dubbel glas als HR-glas om dit op een professionele manier in uw ruit te laten plaatsen. Af te raden is om dit zelf te gaan doen, aangezien een specialist precies weet hoe glas op een duurzame, veilige wijze geïnstalleerd kan worden in uw woning. Kwieq werkt samen met vakmannen bij u in de buurt. U vraagt gratis en geheel vrijblijvende offertes aan via het contactformulier.

Dit artikel is geschreven door 123 Glasservice, landelijk opererende glaszetter. 123 Glasservice biedt 24 uurs glasservice in Arnhem. Altijd binnen dertig minuten op locatie. Heeft u inhoudelijke suggesties op dit artikel? Laat dan onderstaand uw reactie achter. Na goedkeuring wordt deze op de site geplaatst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *