Het ventileren van de badkamer

Badkamer Ventilatie

Wist u dat het erg belangrijk is om uw badkamer goed te laten ventileren? Doet u dit niet, dan kan het vocht zich ophopen en bijvoorbeeld zorgen voor lekkages. Daarnaast is het natuurlijk niet handig om telkens weer een volledig beslagen spiegel te hebben na het douchen. In een badkamer komt bovendien veel warmte vrij en het is zonde om niets te doen met deze warmte. Kwieq geeft u enkele tips om rekening mee te houden bij het ventileren van uw badkamer.

Ventilatiesysteem

Als u een ruimte wilt ventileren, kunt u simpelweg een ventilatiesysteem aanschaffen. Kies voor een natuurlijk badkamerventilatie, die met behulp van roosters verse lucht kan aanvoeren en de condensatie kan afvoeren. Daarnaast is goed onderhoud erg belangrijk. Zorg dat spleten worden opgevuld en dat de badkamer goed schoon wordt gehouden. Heeft uw badkamer ramen, dan is het handig om deze open te zetten. Hierdoor vindt de vochtige lucht sneller een weg naar buiten, waardoor uw spiegels minder beslagen zullen worden.

Materiaalsoort

Denk ook eens na over de materiaalsoort van de muren van uw badkamer. Het beste is om deze te decoreren met tegels, maar u kunt ook kiezen voor verf. Wij raden u in dit geval zeer aan om te gaan voor acrylverf. Deze verfsoort biedt de beste bescherming tegen vocht en condensatie. Bovendien bevat het schimmelwerende bestanddelen, zodat er minder snel vochtplekken in uw muur zullen ontstaan. Het is een gebruiksvriendelijk materiaal, dat bovendien eenvoudig te reinigen is.

Vrijblijvende inspectie loodgieter

U kunt bovendien een afspraak maken met een professionele loodgieter, waarbij hij of zij vrijblijvend naar uw badkamer kijkt om te inspecteren wat er beter kan op het gebied van de ventilatie of lekkages. Via Kwieq vindt u snel een geschikte loodgieter!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *