Wat te doen bij ontslag? Tips voor werknemers

Wat te doen bij ontslag?

Het is vervelend om ontslagen te worden, maar om de problemen niet te laten escaleren is het belangrijk om als (ex-)werknemer aan de slag te gaan met enkele tips. U heeft namelijk uw arbeidsrecht en Kwieq staat u bij met handige tips bij ontslag.

Eigendommen & documenten

Wordt u ontslagen, dan raden wij u af om bedrijfseigendommen in te leveren. Denk hierbij aan een telefoon, lease auto, toegangspas, laptop en meer. Indien u een advocaat inschakelt voor uw zaak, kunt u namelijk gelijk krijgen van de rechter. Hiervoor is het wel belangrijk om zoveel mogelijk relevante documenten te hebben, die uw standpunt ten opzichte van uw ontslag onderbouwen. Denk hierbij aan omzetgegevens, e-mails van uw werkgever, klanten of collega’s, maar ook zeker aan positieve beoordelingsrapporten. Het is belangrijk om deze gegevens direct te verzamelen, omdat u er later wellicht niet meer bij kunt.

Geen contract & kritische blik

Indien de werkgever een deal met u probeert te sluiten, dient u hier kritisch naar te kijken. Wij adviseren u om niet akkoord te gaan met vrijstellingen van werk, non-actief stellingen of een betaald verlof. Hiervoor is het belangrijk om niet direct een contract te tekenen. De werkgever zal natuurlijk proberen om u zo snel mogelijk een contract te laten tekenen, maar u hoeft dit formeel gezien niet direct te ondertekenen. Volgens de wet heeft u recht op tijd om de zaak te overdenken of om deze te bespreken met uw advocaat.

Schriftelijk bezwaar & bevestiging

Wanneer u dit heeft overlegd met uw advocaat, kunt u officieel schriftelijk bezwaar maken tegen uw ontslag. Voordat u dit doet, is het belangrijk om duidelijk aan te geven dat u beschikbaar bent en blijft zijn voor uw werk. Wij raden u aan om dit zowel in het echt als schriftelijk aan te geven bij uw werkgever. Dit laatste kunt u doen door deze een brief te geven of door een e-mail te versturen. Van uw werkgever kunt u daarnaast verwachten dat deze schriftelijk bevestigt wat aan u is meegedeeld.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *