Daklekkage voorkomen

Daklekkage voorkomen

Lekkage aan uw dak is erg vervelend. Als de lekkage in uw bijkeuken zit, dan staan waarschijnlijk overal emmers die u ontzettend in de weg zitten. Wanneer u daklekkage heeft, moet de oorzaak worden aangepakt. Maar u kunt lekkage beter voorkomen dan herstellen. Het is mogelijk om het onderhoud en de inspectie aan uw dak uit te laten voeren door een dakdekker. Maar u kunt natuurlijk ook zelf aan de slag.

Regelmatig controleren

Het is verstandig om uw dak regelmatig te controleren op zwakke punten. Bijvoorbeeld dakleer dat los zit of dakleer dat is gescheurd. Op al deze plekken kunnen lekkage ontstaan. Of misschien is er een kier ontstaan bij het daklood rondom uw schoorsteen. Dit zijn voorbeelden van punten die u moet controleren.

Veiligheid

Wanneer u uw dak wilt controleren op gebreken, dan moet u dit natuurlijk op een veilige en verantwoorde manier doen. Zorg ervoor dat de ladder die u gebruikt op een stevige ondergrond staat en dat de ladder stabiel staat. Zorg er ook voor dat er altijd een persoon is die weet wat u aan het doen bent. Stel dat uw ladder omvalt en niemand u kan helpen. Dus twee dingen zijn belangrijk, zorg dat uw ladder stevig en stabiel staat en dat er altijd iemand in de buurt is.

Waar moet u op letten?

Kijk of het dakleer op uw dak nog goed op zijn plek zit. Kijk of er geen scheuren in het dakleer zitten. Vooral bij de randen is het dakleer erg kwetsbaar. Daarnaast moet u kijken of het daklood goed aansluit op uw schoorsteen. Als u dakpannen op uw dak hebt, moet u kijken of de dakpannen nog goed recht liggen en of ze goed aansluiten. Als u uw dak controleert, moet u de dakgoot niet vergeten. Als de dakgoot erg vol zit met bijvoorbeeld bladeren, dan kan het water omhoog kruipen en het daklood raken. Dit zorgt ook voor daklekkage.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *