Het belang van goede offertes voor een zelfstandig ondernemer

Goede offertes opstellen mkb

Klantenwerving is van groot belang voor het MKB, zonder nieuwe klanten immers ook geen nieuwe omzet. Een belangrijk onderdeel in het proces van klantenwerving is het schrijven van een goede offerte. Dit wordt door veel zelfstandig ondernemers gezien als een schaduwkant van uw vak. Een ondernemer wilt gewoon doen waar u goed in bent, het verrichten van werkzaamheden voor de klant. Toch is het van belang dat de offertes die u naar potentiële klanten stuurt kwalitatief goed is. Met een nette prijsopgave laat u direct een goede indruk achter bij uw potentiële klant en is de kans dat u de deal sluit een stuk groter.

Een goede offerte

Wat maakt een offerte nou een goede offerte? Is het de uitstraling van uw offerte? Of is het de prijs die u hanteert? Hieronder leest u welke punten van belang zijn.

  • De eerste indruk van uw offerte. De offerte moet er aantrekkelijk uitzien.
  • De offerte moet gelijk zijn aan de werkomschrijving van uw klant.
  • U moet een beeld geven van de werkzaamheden, wat u precies gaat doen.
  • Het belangrijkste voor de klant, de prijs die u aanbiedt.

De eerst indruk

Het is belangrijk dat de eerste indruk goed is. Verdiep u in de klant en pas uw aanbod hier op aan. Daarnaast moet u als bedrijf ook herkenbaar zijn. Maak bij offertes dus gebruik van een bedrijfslogo en een eigen huisstijl.

Offerteaanvraag

Verdiep u goed in de offerteaanvraag. Wees er zeker van dat u duidelijk weet wat de klant wilt. Zo kunt u een goede, passende offerte schrijven.

Uw bedrijf

Beschrijf in de offerte waarom uw bedrijf anders is dan andere bedrijven en waarom de klant voor uw bedrijf moet kiezen. Zorg voor een duidelijk onderscheid tussen u en andere bedrijven. Natuurlijk is het lastig om dit van uzelf te zeggen, maar u hebt vast klanten in uw klantenbestand staan die goed en duidelijk kunnen omschrijven waarom ze voor u hebben gekozen.

De prijzen

Als u de klanten een goede prijs biedt, dan kan dit de reden zijn dat klanten voor u kiezen. Klanten willen zoveel mogelijk geld besparen op de inzet van een specialist. Maar de klanten willen wel kwaliteit. Als uw bedrijf goede kwaliteit levert, dan straalt een offerte dit ook uit. Dit in combinatie met een lage prijs kan ervoor zorgen dat klanten voor uw bedrijf kiezen.

Aanvullingen?

Heeft u hulp nodig bij het schrijven van een offerte? Of heeft u aanvullingen op dit artikel? Laat het ons dan weten. Kwieq helpt u graag een handje op weg.

1 reactie

  1. In mijn bedrijf merkte ik heel erg dat er genoeg mensen waren die een offerte bij ons aanvroegen. Maar de daadwerkelijke klussen die wij hieruit haalde waren er maar erg weinig. We hebben nu al een paar besprekingen achter de rug en we konden maar niet vinden waar het aan lag. Toevallig kwam ik dit artikel tegen. Ik heb mijn offertes zo aangepast dat ze voldoen aan alle eisen die genoemd worden in dit artikel en ik merk dat er nu al verandering zijn in het werk wat we eruit halen. Goed artikel!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *