Banen behouden dankzij een lage BTW in de bouw

Besparen door lage btw

Met dank aan ons kabinet hebben de bedrijven in de gehele installatie-, bouw- en de groenvoorzieningsector tot wel bijna 20.000 banen weten te behouden. Dit heeft het kabinet voor elkaar weten te krijgen het BTW bedrag op renovatiewerk omlaag te schroeven. Een derde van alle bedrijven in deze sectoren heeft door deze maatregel geen mensen hoeven ontslaan. Daarnaast heeft 17% van de aannemers en de hoveniers minder personeel weg hoeven sturen. Dit blijkt uit onderzoek dat door hoveniersvereniging VHG, Bouwend Nederland en het UNETO-VNI is uitgevoerd.

Extra omzet

In maart vorig jaar veranderde het kabinet de BTW prijzen tijdelijk van 21 naar 6 procent. Voor huiseigenaren wordt het daardoor extra voordelig en wel heel interessant om hun woning of tuin te laten aanpakken. Wat in het onderzoek ook naar boven kwam was dat de branche wel 2,6 miljard euro extra omzet hadden. Dat is niet zo gek want het installeren van een cv-ketel kan normaal gesproken erg in de papieren lopen. Met de nieuwe regeling betaalt de huiseigenaar 15% minder BTW op het installeren van een nieuwe cv-ketel. Het voordeel kan al snel oplopen naar een aantal honderd euro per installatie. Mocht de regeling weer teruggezet worden dan kan dit wel eens verkeerd gaan uitpakken voor de installatie bedrijven.

BTW tarief

In het onderzoek komt ook naar boven dat woningen door de regeling sneller duurzamer worden. De bedrijven geven aan dat er meer duurzame producten worden gebruikt in hun opdrachten. Denk hierbij aan isolatiemateriaal, zonnepanelen, LED verlichting en dak- of gevelgroen.

De BTW tarief regeling is nog van kracht tot 1 januari 2015. De brancheorganisaties zien dit graag verlengd worden. Zij zijn namelijk van mening dat het economisch herstel in de bouw nog erg broos is. Als de regeling ten einde komt dan zullen de renovatieprojecten erg afnemen. Dat willen ze in de bouwbranche graag voorkomen en pleiten voor een verlening van de BTW regeling.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *