Wat zijn de prijzen van een schilder?

prijzen schilder

U wilt een schilder inhuren, maar bent niet helemaal zeker over wat het gaat kosten. Er wordt vaak gerekend per uur, maar soms ook per vierkante meter of een vaste prijs voor de klus. Daarnaast is er een verschil in de prijzen van een binnen-, buiten- of winterschilder. Dit kan de nodige verwarring veroorzaken. In het onderstaande artikel leggen we u de kosten van een schilder.

Wat kost een schilder per uur?

Een schilder kost gemiddeld tussen de €35,- en €50,- per uur. Het verschil zit hem in of het om binnen- of buitenschilderwerk gaat. Voor een binnenschilder betaal je €35,- tot €40,- per uur. Voor een buitenschilder is dit €40,- tot €50,-, het verschil zit hem in de kosten voor materiaal en of er weersomstandigheden zijn. Deze prijs is dan wel inclusief verf, materiaal en btw.

De prijs is opgebouwd uit de kosten voor het materiaal, de arbeidskosten en overige kosten, zoals voorrijkosten. Bij nieuwbouw kan de prijs iets hoger liggen, omdat er een voorbehandeling nodig is. Bijvoorbeeld het aanbrengen van fixeermiddel.

Wat kost binnenschilderwerk?

Binnenschilderwerk is vaak iets goedkoper: het materiaal is minder prijzig en er kan makkelijker worden gewerkt. Bij binnenschilderwerk hebben we het over schilderwerk in de binnenkant van gebouwen: muren, plafonds, maar ook het verven van badkamer en gyproc.

Het schilderen van muren en plafond wordt vaak per vierkante meter berekend. Het schilderen van een muur of plafond kost ongeveer €17,50 per vierkante meter. U betaalt dan dus €350,- voor een muur of plafond van 20 vierkante meter.

Het laten schilderen van ramen of binnendeuren wordt berekend per raam of deur. U betaalt €20,- voor één raam of €90,- voor één deur. De kosten voor het laten schilderen van een trap wordt berekend voor de hele trap. Gemiddeld kost dit €300,-, maar dit kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van de grootte van de trap.

BinnenschilderwerkAantalGemiddelde prijs, inclusief btw, materiaal en verf
Muren1 m2€17,50
Plafond1 m2€17,50
Binnen ramen1 raam€20,-
Binnendeuren1 deur€90,-
Trap1 hele trap€300,-

Wat kost buitenschilderwerk?

Buitenschilderwerk is dus iets duurder, dit komt door het verschil in materiaal, verf en de omstandigheden. Het kan bijvoorbeeld meer kosten als de schilder in de hoogte moet werken.

Bij buitenschilderwerk wordt er vaak gesproken over het schilderen van de gehele buitenkant van een woning. De definitieve prijs is afhankelijk van het aantal ramen, het houtwerk en de grootte.

Een appartement schilderen kost gemiddeld €800,- tot €2.500,-. Een tussenwoning, vaak iets groter maar minder hoog, kost gemiddeld €1.000,- tot €2.000,-. Een hoekwoning laten schilderen kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Het laten schilderen van een vrijstaande woning kost ongeveer €4.000,- tot €12.000,-. Deze prijs is helemaal afhankelijk van de grootte van het huis.

Het is altijd een goed idee om de mogelijkheden en kosten te bespreken met een schilder. Dan krijg je altijd de juiste tarieven. Wilt u meer leren over de kosten van schilderwerk? Op De10beste.be vindt u meer informatie over schilder prijzen.

Vochtbestrijding

vochtbestrijding

Uw huis staat constant onder invloed van vocht. De buitenkant door hevige regenval of grondwater. Binnenshuis door koken en douchen, maar ook door de aanwezigheid van mensen in huis. Muren, kelders en een hoge luchtvochtigheid zijn allemaal voorbeelden van vochtproblemen. Behalve dat het niet prettig en misschien zelfs vies is is het ook erg slecht voor uw gezondheid. De vochtige plekken zijn een broeiplek voor bacteriën en die kunnen aanslag plegen op uw gezondheid.

Wat voor soorten vocht zijn er?

Er zijn verschillende vormen van vocht waar u in uw huis last van kan krijgen.

  • Optrekkend vocht

Optrekkend vocht komt meestal via de buiten of binnenmuren, daar waar het natte plekken toont komt het vocht binnen. Dat kan er voor gaan zorgen dat gestuckte muren gaan afbrokkelen of dat er houtrot ontstaat.

  • Doorslaand vocht

Vaak begint dit bij een natte plek aan de binnenzijde van bijvoorbeeld de gevel, of onder het dak. Natte muren die de regen het meest opvangen zijn dus het meest vatbaar voor dit probleem. Doorslaand vocht uit zich meestal door middel van vieze schimmelige plekken aan de binnenzijde van de muur. Dit kan voor allerlei problemen zorgen zoals het loslaten van de voegen, scheuren in muren en stenen, zichtbare vochtplekken, schimmel en/of zwamvorming.

  • Natte kruipruimte

Een natte of vochtige kruipruimte ontstaat door hoogstaand grondwater, een lekkage of een te hoge luchtvochtigheid.

Naast deze problemen zijn er ook nog andere oorzaken waardoor u last kan krijgen van vocht in huis:

  • Lekkages, bijvoorbeeld een gebroken riolering of een kapotte leiding in de muur
  • Condensering, dit komt vaak voor bij enkel glas in oudere woningen. Waterdamp slaat neer op koude oppervlaktes
  • Nattigheid in nieuwbouw

Niet alleen oude huizen hebben hier last van maar ook veel nieuwbouwwoningen. Dit komt doordat de mensen er na de bouw te snel in trekken waardoor het bouwvocht niet goed kan opdrogen.

Het vocht bestrijden

Er zijn verschillende mogelijkheden om het vocht in uw huis te bestrijden. Wat u bijvoorbeeld zelf al kan doen is het huis goed doorluchten, bij schimmel het te behandelen met speciale producten tegen schimmel en eventueel ongedierte tegen te gaan met een spuitbus. Beter verwarmen kan ook al heel veel oplossen. In sommige gevallen is het zo dat het vochtprobleem later alsnog terug komt. U doet er dan goed aan als om de oorzaak van het vochtprobleem door een professional aan te laten pakken en definitief weg laten nemen. Vocht in kruipruimtes of bij elektriciteit moet u echter nooit zelf aanpakken. Beter en veiliger is het als u daarvoor een professionele vochtbestrijder inhuurt.

Invloed op de mens

Een vochtige woning heeft invloed op uw gezondheid. Zowel luchtvochtigheid als optrekkend vocht is niet gezond voor de bewoners van de vochtige woning. Er kunnen verschillende klachten door komen. Zo kunt u last krijgen van een verkoudheid, stijve spieren of in heel ernstige gevallen zelfs reuma of uw eigen reuma wordt verergerd.

Herkenning

Naast natte plekken op de muur en een blank staande kelder kunt u vocht op andere manieren nog herkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld letten op rottende vloerbalken, een bolstaande vloer, rottende plinten, krullend behang, schimmelvorming, stank, ongedierte als ratten en muizen, stank, en nog veel meer.

Professional

Om vocht permanent te verwijderen is het inhuren van een professional verstandig. Deze pakt meteen de oorzaak van het vochtprobleem aan. Hierdoor is het wegblijven van het vocht zo goed als definitief weggenomen.

Prijzen

De prijzen voor vochtbestrijding zijn erg variërend, afhankelijk welk soort vochtbestrijding u wilt of nodig heeft. De goedkoopste vorm van vochtbestrijding begint vanaf €8,- per m2 en de duurste oplossing vanaf €47,- per m2. In de onderstaande tabel zullen wij een aantal soorten vochtbestrijding met de gemiddelde prijs bespreken. Belangrijk is te onthouden dat dit een gemiddelde is. De werkelijke prijs hangt af van de volgende factoren: De desbetreffende vochtbestrijder, de hoeveelheid m2, het product.

Reinigen hoge druk €8,- per m2
Chemisch reinigen €22,- per m2
Impregneren €8,- per m2
Spouwmuurisolatie €15,- per m2
Voegwerk met slijpwerk €47,- per m2
Injecteren tegen optrekkend vocht €150 – €300,- per huis
Waterdicht maken kelder gem. €2000,- per huis

Prijzen vergelijken

Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij de dichtstbijzijnde vochtbestrijding specialist bij u in de buurt. Bent u woonachtig in Nederland? Vraag dan via het contactformulier bovenaan deze pagina vrijblijvend een offerte aan en vergelijk diverse offertes. Bent u woonachtig in Vlaanderen? Via de website van Pvdv.be vochtbestrijding komt u direct in contact met een professionele vochtbestrijdingsfirma uit Vlaanderen. Pvdv.be helpt u graag verder met het voorkomen van vocht en het verwijderen ervan, om zo een beter en gezonder leefklimaat te creëren, waar u en uw gezin zorgeloos in kunnen leven.

Kwieq lanceert compleet vernieuwde website

Op Kwieq.nl kunt u al jaren lang offertes aanvragen en vergelijken van bedrijven uit verschillende branches. Een aantal maanden hebben de medewerkers van Kwieq hard gewerkt aan een nieuwe website. Het werk is dan ook niet voor niks geweest, want sinds korte tijd is de nieuwe website in een compleet nieuw jasje gelanceerd!

Overzichtelijk en snel

De website heeft een compleet nieuw uiterlijk en is volledig vernieuwd. De vernieuwde site is volledig geoptimaliseerd en werkt beter als ooit te voren. De website ziet er fris en overzichtelijk uit, maar werkt ook zeer gebruiksvriendelijk en snel! De kopjes op de website zijn duidelijk gesorteerd waardoor u snel vindt waar u naar zoekt.

Snel offertes vergelijken

Er zijn inmiddels al meer dan 150 verschillende bedrijven die zich hebben aangemeld bij Kwieq. Dit betekent dat als u als particulier meerdere offertes kunt aanvragen. Deze offertes kunt u vervolgens met elkaar vergelijken. Door de offertes te vergelijken op prijs, service en kwaliteit, kunt u het bedrijf kiezen dat het meest aan uw wensen voldoet.

Verweer tegen einde 6% btw-verlaging

Besparen door lage btw

De bouwsector heeft een handtekeningenactie op touw gezet tegen verhoging van de btw in de bouw. Het kabinet is van plan om per 1 juli de btw van 6% naar 21% te verhogen. “Hierdoor gaan er alleen maar meer banen verloren en zal de midden/klein bedrijven de kop kosten”, antwoordde directeur Mathijs de Jong van dakkapelbedrijf BM Dakkapellen. “Nu de btw naar 21% gaat zorgt er voor dat particulieren weer langer wachten met onderhoud aan hun woning met alle gevolgen van dien”.

Verlaging vanaf 1 maart 2013

Op 13 maart 2013 is de btw in de bouwsector verlaagd van 21% naar 6%, mits uw woning ouder is dan 2 jaar. In eerste instantie zou dit gelden voor een periode van een jaar, echter werd dit verlengd naar 1 januari 2015. Later werd dit nogmaals verlengd naar 1 juli 2015. Door de genomen stimuleringsmaatregel zijn er tienduizenden banen behouden gebleven. Destijds werd er al gezegd dat het een tijdelijke maatregel is en zoals door het huidige kabinet aangegeven tot 1 juli 2015 zal gaan duren. Enkele partijen in de Tweede Kamer zijn ook voor voortzetting van het lage btw-tarief. Regeringspartijen VVD en PvdA zijn het hier niet mee eens. Zij zijn het er over eens dat bedrijven in de bouwsector het verschil tussen de 6 en 21 procent in eigen boezem steken. Volgens deze partijen werd er gesjoemeld met bedragen. Materiaal dat ineens duurder werd, terwijl het inkoopbedrag niet of nauwelijks was gestegen en/of het rekenen van hogere uurlonen.

Lees verder

5 tips voor een succesvolle scheiding

Scheiding tips

Wanneer u gaat scheiden, is het belangrijk om u bezig te houden met de zakelijke aspecten van dit proces. Het klinkt allicht gek, maar bij het scheiden zijn er enkele punten om goed stil bij te staan. Kwieq geeft u daarom 5 tips voor een succesvolle scheiding.

De tijd nemen

Als u besluit te scheiden, is het verstandig om dit niet van de ene op de andere dag te doen. Bekijk eerst of relatietherapie kan helpen. Veel koppels zijn door de juiste therapie uit hun echtelijke problemen gekomen. Indien dit geen effect heeft op jullie relatie, is het belangrijk om de tijd te nemen. Allicht is de ene partner nog niet zo ver in het verwerkingsproces als de ander. Voor het praktische regelwerk dient u elkaar dan ook even de tijd te geven.

Lees verder