5 tips bij het uitzoeken van uw kozijnen

Kozijnen uizoeken

Wilt u nieuwe kozijnen laten installeren bij u thuis? Dan heeft u de keuze uit zowel houten, aluminium als kunststof kozijnen. Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk om de verschillende materialen te vergelijken. Kwieq geeft u 5 vergelijkingstips bij het uitzoeken van een geschikt materiaal voor uw kozijnen.


  • 1. Isolatiewaarde – het is natuurlijk belangrijk om uw huis zo goed mogelijk geïsoleerd te houden. Kiest u voor houten kozijnen, dan gaat u voor het materiaal met de hoogste isolatiewaarde. Aluminium en kunststof hebben tegenwoordig echter ook een hoge isolatiewaarde, waardoor het ook een vraag wordt waar uw voorkeuren liggen op het gebied van bijvoorbeeld e uitstraling van de materialen.
  • 2. Uitstraling – verschillende materialen geven namelijk een verschillende uitstraling. Hout geeft uw woning een klassiek effect, terwijl aluminiumkozijnen eerder zorgen voor een industriële look. Kunststof kozijnen klinken misschien niet alsof ze een gezellige uitstraling geven, maar het is tegenwoordig mogelijk om houtimitaties van kunststof te kopen. Voordeel is dat dit goedkoper is dan echt hardhout.
  • 3. Toepassing – heeft u een woning aan de kust, dan zijn kunststof kozijnen een goed idee. Indien u extra grote raamoppervlakten kiest, kunt u het beste gaan voor aluminium kozijnen en deuren.
  • 4. Onderhoud – de ene materiaalsoort heeft meer onderhoud nodig dan de andere. Het meeste onderhoud zult u hebben in het geval van houten kozijnen, alhoewel moderne spuittechnieken ervoor kunnen zorgen dat houten kozijnen onderhoudsarm kunnen zijn. Kiest u voor aluminium of kunststof, dan hoeft u uw kozijnen nooit te schuren, verven of lakken. Dit zijn dan ook onderhoudsvrije materialen.
  • 5. Budget – natuurlijk hangt er altijd een prijskaartje aan het plaatsen van nieuwe kozijnen. Aluminiumkozijnen zullen u het meeste kosten. Doorgaans is het daarna duurder om hout te plaatsen en is kunststof het goedkoopst. Wij raden u echter aan om niet puur voor het goedkoopste materiaal te gaan. Het oog wil ook wat en door de hoge isolatiewaarde van aluminium en het feit dat dit een onderhoudsvrij materiaal is, kunt u ook met aluminium besparen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *