4 tips voor het isoleren van uw woning

Isolatie tips

We kennen allemaal de ‘bekende’ tips voor het besparen van energie: het lichtknopje vaker uitzetten, minder lang tv kijken en minder warm douchen. Er zijn echter ook andere manieren om extra te besparen op uw energiekosten. Bijvoorbeeld door het toepassen van goede isolatie in uw huis. Kwieq geeft u vier handige tips voor het isoleren van uw woning.

HR++ dubbelglas

Wilt u uw woning op een goede wijze isoleren, dan raden wij u aan om te kiezen voor HR++ dubbelglas. Dit type glas heeft de hoogste isolatiewaarde en zorgt er dus voor dat er zo weinig mogelijk energie verspild wordt in uw huis. Alhoewel het in eerste instantie een grote investering is in uw woning, verdient u het op den duur terug doordat uw energierekening zal dalen. Daarnaast stijgt de prijs van uw woning wanneer u gebruik maakt van HR++ glas.

Tochtportaal

Indien uw voordeur in de woonkamer uitkomt, kunt u eenvoudig een tochtportaal maken. U kunt ook met een gordijn en een rond gebogen roede een mini-tochtportaal installeren. Het handige gevolg is dat er minder veel warme lucht uit uw woning zal ontsnappen wanneer u de deur open moet doen.

Droge lucht creëren

Wist u dat droge lucht gemakkelijker te verwarmen is dan vochtige lucht? U creëert droge lucht in uw huis wanneer u uw woning dagelijks goed ventileert. Zorg ervoor dat de ventilatieroosters goed worden onderhouden en dat alle kamers iedere dag een kwartier gelucht worden door ramen of deuren open te zetten.

Tochtstrips

Vaak gaat er veel warme lucht in woningen verloren via kieren. Dit kunt u echter zeer gemakkelijk tegen gaan door tochtstrips op die kieren te plakken. U kunt de tochtstrips ook gebruiken bij uw ramen. Gebruik hier tevens gordijnen, want zelfs gordijnen houden de tocht tegen, waardoor u minder hard hoeft te stoken.

1 reactie

  1. Dit jaar heb ik mijn eigen huis geïsoleerd, na veel klachten van koude lucht etc., ben ik er toch maar eens aan begonnen. Nu moet ik wel zeggen dat het in de keuken en in de woonkamer een stuk warmer is dan voorheen, en ik bespaar ook meer dan eerst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *