10 tips voor het verlagen energiekosten

Besparen energiekosten cv ketel tips

De herfst is weer aangebroken en dus komen we ook meteen steeds dichterbij de energierekening van het einde van het jaar. Het is natuurlijk altijd verstandig om voor een voordelige energieleverancier te kiezen, maar er zijn ook dingen die u zelf kunt doen om uw energierekening laag te houden. Kwieq geeft u 10 handige tips voor het verlagen van uw energierekening tijdens de herfstperiode.

De tips op een rijtje

  • Isolatie: in de herfst is het belangrijk dat uw huis goed wordt geïsoleerd, zodat de warme lucht niet kan ontsnappen. U kunt radiatorfolie op de achterzijde van de radiator aanbrengen voor een sterke isolatie.
  • Belangrijk voor uw radiator is daarnaast dat u hier geen gordijnen voor hangt. Anders kan de warmte minder goed zijn weg vinden naar uw huiskamer.
  • De warme lucht kan ook gemakkelijk verdwijnen door uw ramen. Hebben ze kieren? Dicht deze dan. Het is daarnaast verstandig om dubbel glas te nemen.
  • U zult er misschien niet direct aan denken, maar ook via uw brievenbus kan warme lucht uw huis ontsnappen. Plaats daarom een tochtborstel of –klep op uw brievenbus.
  • Wanneer uw huis droog is, kost het minder energie om deze te verwarmen. Daarom is het belangrijk om uw woning voldoende te ventileren.
  • Het is belangrijk om uw verwarming te ontluchten. Controleer hierbij uw u deze moet bijvullen.
  • Wanneer u ’s avonds naar bed gaat, is het verstandig om de thermostaat al een uur van tevoren lager te zetten. Zo heeft deze de tijd om af te koelen en verspilt u niet onnodig energie.
  • Een huis heeft veel kamers, maar u kunt slechts in één tegelijkertijd zijn. Het is daarom onnodig om kamers te verwarmen die niet gebruikt worden.
  • Het is belangrijk om uw cv ketel eens per jaar van goed onderhoud te voorzien. Laat dit uitvoeren door een specialist. De vakman kan uw cv ketel op een veilige manier afstellen zodat deze zo zuinig mogelijk werkt.
  • Een cv ketel heeft helaas niet het eeuwige leven. Heeft u een oude cv ketel van 15 jaar of ouder, dan gebruikt deze hoogstwaarschijnlijk teveel gas. Het is in dit geval verstandig om een nieuwe hr ketel aan te schaffen. Deze bespaart namelijk al snel 15 tot 20 procent minder in vergelijking met uw oude cv ketel.

En verder

Natuurlijk kunt u nog veel meer doen om uw energieverbruik laag te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het warm water dat u dagelijks gebruikt voor het wassen of het nemen van een douche. Gebruik niet teveel warm water en douche niet te lang. Het tapwater uit de combiketel is doorgaans afgesteld op 80 graden of zelfs warmer. Indien u dit lager zet, kunt u extra besparen op energiekosten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *